Categories

Contactează-ne!

Cum te putem ajuta, astfel încât businessul tău sa prospere?

Servicii de optimizare SEO profesionale

Oferim soluții profesionale de SEO pentru a crește prezența brandului tău în Google și restul motoarelor de căutare.

Te ajutăm să crești cel mai valoros trafic: cel organic

SEO (Search Engine Optimization) necesită o strategie complexă, care ține cont de  particularitățile fiecărui business și public țintă, pentru a putea aduce un website printre primele rezultate organice. 

Specialiștii noștri SEO din Cluj-Napoca au experiența necesară pentru a identifica setul de tehnici necesar pentru rezultate de succes. Nu doar cunoaștem cele mai bune practici din domeniu, ci știm și cum să le personalizăm pentru website-ul tău.

Care este procesul nostru
de optimizare SEO?

Colaborarea cu specialiștii noștri SEO implică 4 pași.

Învățăm de la început care sunt provocările cu care se confruntă business-ul tău și cum putem integra aceste lucruri în planul de SEO.

Analizăm cu atenţie toate elementele de SEO ale site-ului şi propunem şi setăm o listă de priorităţi. 

 

Identificăm oportunitățile și complexitatea industriei tale și învățăm din strategiile competitorilor pentru a identifica plusurile și minusurile produsului. Google tratează diferit fiecare nișă în parte, astfel abordarea noastră de optimizare SEO trebuie ajustată.

Specialiştii noştri de SEO au experienţă în majoritatea industriilor, de la site-uri de prezentare până la magazine online cu zeci de mii de pagini sau site-uri de imobiliare cu sute de mii de vizite lunar.

Dezvoltăm și urmăm un plan de acțiuni de SEO potrivit pentru obiectivele website-ului tău. 

În funcţie de priorităţile tale, ne focusăm pe cele mai importante pagini sau categorii ale site-ului, dar totodată rulăm campanii de optimizare generală a site-ului.

Pentru a oferi cele mai bune servicii SEO implementăm, monitorizăm și îmbunătățim, pentru ca website-ul tău să urce tot mai sus în rezultatele organice. 

Ne menţinem mereu la curent cu noile schimbări din SEO, update-uri de algoritm şi cele mai bune practici.

Urmărim şi testăm multiple strategii de SEO pentru a găsi varianta cea mai optimă.

Serviciile noastre de optimizare pentru motoarele de căutare include:

01//

Audit SEO

Pentru fiecare client nou, realizăm un audit SEO complet, iar tu primești un raport cu situația inițială a website-ului și a prezenței lui online.

Auditul începe prin analizarea elementelor on-page ale site-ului, prin rularea unui crawl complet. După finalizarea acestuia luăm unul câte unul elementele de SEO, în funcţie de prioritate: 

Verificăm în detaliu fiecare aspect tehnic al site-ului, cum ar fi:

 • Robots Meta Tags
 • Fişierul robots.txt
 • HTTP Status Codes
 • Fişiere Sitemap de tip XML
 • Arhitectura site-ului
 • Performanţa/viteza site-ului
 • Analiză de log-uri

În acest punct ne asigurăm că site-ul este accesibil atât pentru utilizatori cât şi pentru motoarele de căutare. Verificăm dacă există dificultăți tehnice care ar putea genera probleme de indexare, sau dacă crawlerii web întâmpină probleme la accesarea paginilor.

După ce am rulat un crawl complet al site-ului, ştim exact câte pagini vizibile există pe site. Următorul pas este să vedem câte dintre aceste pagini sunt indexate în Google şi alte motoare de căutare.

Există 3 scenarii principale care pot apărea:

 • În motoarele de căutare apare un număr mai mic de pagini decât cele existente pe site – înseamnă că anumite pagini nu pot fi accesate de crawlerii web sau au fost scoase de la indexare. Trebuie să ne asigurăm că toate paginile importante pentru afacerea şi website-ul tău sunt indexate.
 • În motoarele de căutare apare un număr mai mare de pagini decât numărul real – în acest caz este foarte probabil să existe pagini duplicate (cu acelaşi conţinut, dar cu URL-uri diferite) care genereaza conţinut duplicat şi pot afecta serios vizibilitatea site-ului.
 • În motoarele de căutare apare un număr aproximativ egal cu numărul de pagini existente pe site – Acesta este cazul ideal: crawlerii web pot accesa şi indexa toate paginile site-ului şi probabilitatea să existe pagini duplicate este mai mică.

După ce am analizat accesibilitatea şi indexabilitatea site-ului, ne focusăm pe elementele de SEO care influenţează atât vizibilitatea paginilor în motoarele de căutare, cât şi vizibilitatea întregului site. 

Elementele (factorii) SEO On-Page sunt foarte importante deoarece sunt analizate de către motoarele de căutare, folosite în algoritmul de ranking, de aceea au cel mai important rol în procesul de optimizare. 

Principalele elemente analizate: Conţinutul paginilor, URL-uri, arhitectura site-ului, link-uri interne, Meta Titlu, Meta Descriere, Headings, etc.

Factorii On-Page au un rol foarte important în procesul de optimizare SEO, dar ele sunt doar o piesă dintr-un puzzle mult mai complex. 

Factorii Off-Page au un rol primordial, şi sunt acei factori generaţi de către surse externe (alte site-uri web, reţele sociale, popularitatea brandului, autoritate, etc).

SRD Media utilizează cele mai avansate tool-uri de SEO pentru a analiza factorii Off-Page. Verificăm profilul de link-uri actual și autoritatea domeniului, şi propunem campanii de optimizare ale acestora.

Popularitatea reţelelor sociale a făcut ca semnalele din social media să aibă un rol important şi în prezenţa SEO a site-urilor, de aceea monitorizăm şi îmbunătăţim semnalele din social media.

Înainte de a pune în aplicare modificările de SEO, este important să vedem ce face competiția clientului. Acest proces începe cu o analiză a competiției în care ne uităm atât la punctele forte ale competitorilor, dar și la ce le lipsește. În funcție de concluziile analizei, putem găsi oportunități și le putem valorifica prin strategia de SEO. 

Deseori printr-o analiză a competiţiei putem extrage multiple oportunităţi, precum cele de link building, cuvinte cheie noi care pot fi targetate, și oportunități de conținut (content gaps).

02//

Strategie SEO și Keyword Research

Nu există o rețetă universală de SEO. Abordăm diferit fiecare client în parte, propunem o strategie personalizată și alegem cuvintele cheie profitabile pentru modelul tău de business.

Din păcate – sau din fericire – nu există o rețetă universală de SEO. Abordăm diferit fiecare client în parte, propunem o strategie personalizată, și alegem cuvintele cheie profitabile pentru modelul tău de business.

O strategie SEO este formată dintr-o listă de paşi care trebuie parcurşi pentru a îmbunătăţi prezenţa în Google şi în alte motoare de căutare.

Echipa noastra de specialişti SEO se va ocupa de keyword research și va găsi cele mai relevante keyworduri pentru business-ul tău. Acestea vor fi folosite mai departe în crearea şi editarea de conţinut, şi bineînţeles pentru optimizarea SEO.

Pentru fiecare căutare în Google există una sau mai multe intenții de căutare (search intent).  Ce facem este să verificăm dacă site-ul şi conţinutul acestuia se potrivesc intenției de căutare al keyword-urilor. Asta presupune să identificăm intenția din spatele căutării pentru a putea oferi userilor exact ceea ce caută.

Există situații în care un anumit cuvânt cheie este important pentru afacerea ta, însă website-ul tău nu rankează pentru el. În acest caz, noi vom verifica site-urile care au un rank mai bun, şi vom încerca să creăm ceva mai valoros pentru utilizatori decât ceea ce există pe site-ul tău. Astfel, utilizatorii și motoarele de căutare vor considera site-ul tău ca fiind mai util și mai relevant pentru acel keyword sau acea căutare. 

Pe baza keyword research-ului se pot face o mulţime de optimizări on-page, cum ar fi editarea de conţinut pentru a targeta noi cuvinte cheie, optimizare de Title Tag, Meta Description, Headings, ș.a.m.d.

Partea de internal linking, dacă este făcută corect, poate avea rezultate excepţionale. Arhitectura site-ului este unul dintre cele mai importante elemente de internal linking, iar specialiştii SRD Media analizează şi propun constant îmbunătăţiri ale structurii site-ului.

Link-urile externe (backlinks) sunt în continuare un factor de ranking pentru Google, de aceea este important ca website-ul tău să obţină regulat link-uri externe. Echipa noastră analizează fiecare oportunitate şi derulează campanii de link building de succes.

Este esenţial ca site-ul tău să fie completat cu conţinut nou, care să fie util pentru utilizatorii pe care vrei să-i atragi. În același timp, conţinutul învechit sau cel de slabă calitate trebuie să fie reactualizat dacă este posibil. Echipa SRD Media propune un plan de conţinut nou care să fie relevant pentru business, și vine și cu sugestii de îmbunătăţire a conţinutului existent.

Echipa noastră de specialişti SEO creează strategii de îmbunătăţire a metricilor valoroase pentru SEO: Dwell Time, Bounce Rate, Time on Site, Exit Rate, Pageviews, Pages/Session, şi bineînţeles, Conversions.

Optimizarea SEO evoluează constant, iar în timp, anumite strategii şi implementări pot să nu mai funcţioneze pentru site-ul tău. În acelaşi timp, în funcţie de nişă, anumite optimizări funcţionează, iar altele nu. Din acest motiv trebuie efectuate teste de SEO pentru a vedea ce funcţionează cel mai bine pentru site-ul tău, şi pentru a replica strategia pe cât mai multe pagini ale site-ului.

03//

Optimizare tehnică a site-ului

Specialiștii noștri propun și implementează soluții pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului, a arhitecturii și indexabilității sale, și alte implementări tehnice recomandate de motoarele de căutare.

Partea tehnică a site-ului este ignorată deseori de proprietari şi chiar şi de anumiţi specialişti SEO. Este crucial ca această parte să fie îmbunătăţită şi urmărită frecvent pentru a avea o creştere a vizibilității site-ului în motoarele de căutare.

Echipa SRD Media monitorizează, propune și implementează îmbunătăţiri pentru:

 • Erori de indexare
 • Erori de crawl
 • Broken links
 • HTTP Status Codes
 • Certificate SSL
 • Redirect-uri şi lanţuri de redirect
 • Viteza Site-ului
Pe lângă punctele de mai sus, echipa noastră se foloseşte de server logs pentru a identifica probleme care nu pot fi văzute altfel. Reprezentanţi ai Google au remarcat faptul că fişierele de log sunt subapreciate şi că există informaţii foarte importante în aceste fişiere. 

Folosind unelte de SEO pentru crawling şi log analysis (Botify, Screaming Frog, Ahrefs, etc), se pot analiza, monitoriza şi repara anumite erori tehnice precum: redirect loops, probleme de accesibilitate pentru motoarele de căutare, 4xx și 3xx status codes, viteza individuală a paginilor, şi multe alte potențiale situații.

Clienţii SRD Media beneficiază de aceste tehnici de analiză şi monitorizare, pentru a îmbunătăți şi a păstra “sănătatea” site-ului la un nivel cât mai ridicat.

04//

SEO Content și Linkbuilding

Optimizăm conținutul de pe website-ul tău ca să primească mai mult trafic organic. Identificăm oportunități de linkbuilding și propunem un plan de conținut optimizat pentru a primi linkuri de la website-uri relevante pentru domeniul tău.  

La SRD Media recunoaștem importanța conținutului în strategia de SEO, de aceea lucrăm pentru a îmbunătăți conținutul existent și creăm conținut nou și relevant pentru afacerea ta. 

Procesul începe cu o analiză sau un audit al conținutul deja existent pe site-ul tău, care identifică zonele care au nevoie de îmbunătățiri. În același timp, ne vom uita la competitorii tăi pentru a identifica oportunități de link building pentru a eleva profilul de backlinks al site-ului.

Echipa noastră de copywriters optimizează conținutul de pe website-ul tău pentru a-i crește vizibilitatea în mediul online și în motoarele de căutare. Conținutul va fi îmbunătățit și optimizat în funcție de audiența ta și de nișa în care operează business-ul tău. 

 

În același timp, vom veni cu idei de conținut nou care să suplimenteze eforturile echipei de SEO și să ajute paginile site-ului tău să urce în rezultatele generate de Google. Copywriterii și editorii noștri se vor asigura că tot conținutul existent pe site este relevant, optimizat, și nu în ultimul rând, corect din punct de vedere gramatical. 

În funcție de industria în care operezi, vom identifica oportunități de link building, și vom propune un plan de conținut optimizat pentru a primi linkuri de la alte website-uri relevante pentru domeniul tău. 

Experții noștri vor trimite conținutul sub formă de articole la diferite publicații relevante din industria ta, care au o autoritate ridicată a domeniului. Acest proces creează ceea ce numim brand awareness, prin creșterea vizibilității site-ului și generarea de link-uri externe către business-ul tău.

În același timp, un profil solid de backlinks va crește autoritatea site-ului tău și îl va face mai vizibil pentru motoarele de căutare. 

Link Building-ul se poate face și pe bază de guest posts. În această situaţie, copywriterii noștri redactează articole relevante pentru website-uri cu o activitate similară business-ului tău, după care publică pe site-uri cu autoritate ridicată materialele cu link către site-ul tău. Această tactică ajută la îmbunătăţirea profilului de link-uri, dar şi la creşterea brand awareness-ului.

Crearea conținutului relevant ajută website-ul tău să ajungă printre primele rezultate în motoarele de căutare precum Google. În același timp, conținutul contribuie substanțial la imaginea brandului tău, și poate insufla încredere și profesionalism. 

Prin crearea unui conținut original, corect și profesional, reușim să informăm publicul și clienții despre serviciile și produsele tale. Mai mult, prin folosirea cuvintelor cheie în conținutul de promovare a website-ului, potențialii clienți vor găsi mai ușor produsele business-ului tău pe internet. 

Textele scrise de copywriterii noștri sunt concepute să pună în valoare produsele sau serviciile business-ului tău, pentru a loializa utilizatorii existenți și pentru a atrage clienți noi. Copywriterii SRD Media au experiență în redactarea textelor potrivite atât pentru utilizatori, cât și pentru motoarele de căutare. Expertiza noastră se traduce într-o strategie win-win pentru afacerea ta în mediul online.

Ce poate să facă o strategie SEO
bine pusă la punct?

Traficul organic targetat crește, împreună cu volumul conversiilor
Câștigi încrederea clienților, care te văd printre primele rezultate în Google
Obții o poziție competitivă în căutările profitabile pentru afacerea ta
Pe termen lung, vei avea o sursă constantă de trafic gratuit, bine targetat
Obții rezultate fără a risca penalizări, pentru că urmăm cele mai bune practici

Te așteptăm la agenția noastră de SEO din Cluj-Napoca​

Ce spun clienții noștri

Hai să povestim despre optimizarea siteului tău.